5 + za Anđelu
15. juna 2012.
Čuvari dečijih osmeha 2012.
17. juna 2012.

”Filmić 2012”

U subotu , 16.06.2012. u Novom Sadu , održana je svečanost povodom završetka nagradnog konkursa ,, FILMIĆ 2012,, u organizaciji Centra za nauku i tehnologiju ( CNTI ).
Ovogodišnja smotra održana je pod sloganom ,, PRIHVATI IZAZOV –BUDI KREATIVAN !,, a cilj je bio da se promoviše aktivna uloga učenika u kreiranju multimedija kao i razvijanje digitalne pismenosti kod učenika .Zadatak je bio
osmišljavanje scenarija i snimanje video zapisa, zatim njegova obrada u programu Windows Movie Maker.Tim se sastojao od 3 učenika i mentora i nastavnika .
Svečana dodela nagrada i diploma počela je u 11.00 časova a prisutni su bili članovi žirija: prof.Slobodan Popov, prof. Jovišić Goran iz Karlovačke gimnazije kao i Katarina Milovanović predstavnik kompanije Microsoft , ujedno i glavni menadžer projekta,,Partner u učenju,,.(Ova kompanija je pokrovitelj revije kratkog đačkog filma ). O radovima koje su predali učenici osnovnih i srednjih škola i njihovom kvalitetu veoma pohvalno je govorio predsednik CNTI – prof. Slobodan Popov.
Učenici naše škole učestvovali su sa velikim brojem radova među kojima se jedan izdvojio svojom originalnošću i humanom porukom koju šalje.To je pohvaljeni filmić ,, NE RUGAJ SE ,, čiji su autori Ognjen Trbović i Tibor Serenčei takođe pohvaljeni , kao i nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja Valentina Rutović .Film je prikazan na završnoj svečanosti a ovim učenicima su uručene diplome.
Konkurs još nije završen jer u septembru se dodeljuje i nagrada publike a naše filmiće možete pogledati i glasati na sajtu

www.filmic.cnti.info