Na „Slatkim danima u srcu Bačke“, 10. i 11. maj 2019. god.
11. maja 2019.
Škola u prirodi – Divčibare, maj  2019.
14. maja 2019.

Povelja za Predraga

Na upravo održanoj  manifestaciji „Slatki dani u srcu Bačke“  upriličena je i jedna mala ali značajna svečanost u kojoj smo s radošću učestvovali.

Predsednik Upravnog odbora Fondacije „Podrumi Telečke visoravni„ Janoš Jagica dodelio je  ovom prilikom Povelju maturantu  Predragu Đurišiću za naučno – istraživački  rad o istoriji Crvenke sa kojim  je  naš učenik osvojio 3. mesto na Državnom prvenstvu istraživačkih radova osnovaca u Boru. Ovim radom, Predrag je kako kaže „želeo da sačuva od zaborava  manje poznate činjenice i zanimljivosti o Crvenki“. Predrag je vredno sakupljao stare fotografije i dokumentaciju iz prošlosti, posetio Arhiv grada Sombora, istraživao privatne arhive naših sugrađana i kao rezultat nastao je jedan kratki film i prezentacija o prošlim vremenima.

    Svečanosti su prisustvovali i nastavnica Jelena Kerekeš, koja je takođe nagrađena od strane Udruženja i direktor škole Nataša Đerić.

Gdin Milan Tatalović i gdin Janoš Jagica darovali su i  sliku za školu  na kojoj se nalazi stara mapa Crvenke.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo udruženju „Podrumi Telečke visoravni„ i  poručujemo da ćemo nastaviti da čuvamo našu tradiciju i sav entuzijazam sa kojim ovo radimo  prenositi na generacije koje nam dolaze.

 

Ostavite odgovor