Anđela i Srna među najboljima

Državno prvenstvo u rukometu
17. maja 2019.
Tim za razvoj međupredmetnih kompetencija i preduzetništva
24. maja 2019.

Anđela i Srna među najboljima

I protekli vikend bio je više nego uspešan za učenike naše škole.

Na državnom takmičenju iz tehnike i tehnologije  naše učenice postigle su izvanredne rezultate:

Anđela Korceba, učenica 7. razreda, osvojila je 1.nagradu u disciplini automodelarstvo a takođe  i Srna Batinić, učenica 6.razreda,  je osvojila  1. nagradu! Učenice su 17. i 18. maja 2019. godine boravile u Paraćinu  sa svojim vršnjacima iz cele države.

Domaćin državnog takmičenja iz tehnike i tehnologije, koje se održavalo u srcu Srbije, bila je OŠ „Đura Jakšić“. Prvog dana boravka učenice su radile test znanja i sklapanje modela a  u večernjim časovima, za vreme kratkog predaha, sa ostalim drugarima iz kulske opštine  prošetale su obalom reke Crnice koja protiče kroz sam centar grada. Drugog dana, u prepodnevnim časovima, radili su praktičan rad i puštanje modela, gde su obe učenice pokazale  izuzetnu spremnost i znanje. Konkurencija je bila veoma velika i nijanse su odlučivale. Mentor, nastavnica Jelena Kerekeš, ponosi se ovim sjajnim devojčicama.

Čestitamo učenicima i nastavnici na sjajnim rezultatima, postignutim na najvišem nivou takmičenja,  i  na tome što su još jednom  predstavili našu školu na najbolji mogući način.