Регионално такмичење „ТЕСЛА ИНФО КУП„
21. aprila 2015.
Дан дечака у програму ПО
24. aprila 2015.

Дан девојчица у програму ПО

Међународни Дан девојчица, установљен је  још 2001. године од стране УН и обележава се сваког последњег  четвртка у априлу.

Циљ ове манифестације је подршка и оснаживање девојчица да, приликом одабира будићих професија, не подлежу стереотипима, попут поделе на мушка и женска занимања,  већ да се руководе личним интересима и талентима.

За начин обележавања  овог датума Тим за ПО је у Годишњем плану активности  предвидео  реалне сусрете са представницима занимања. Ученице одељења 8-1, и 8-3   посетиле су ауто-сервис „Антовић„ и сазнале нешто више о професији аутомеханичар.

Власник ауто-сервиса Милорад Антовић, љубазно нас је дочекао и потрудио се да сазнамо све оно због чега смо дошли. Он нам је подробно објаснио који су то послови које подразумева ова професија, који радни услови су потребни  и пожељне особине за аутомеханичара. Девојчице је занимало такође и начин запошљавања, одговорност  посла и  могућност зараде. У разговору наш домаћин је истакао  да је изнад свега важно волети овај посао и имати вољу за рад. Након што је одговорио на сва питања, имали смо прилике да поред радионице видимо и перионицу за аута. Мајстор и његов помоћник упознали су нас,  затим,  са најважнијим алатом и машинама које се користе у овом послу. Напоменули су нам  да, иако је то реткост, постоје и женски представници овог занимања, подједнако успешни и равноправни у знању и способностима. После заједничког фотографисања, напустили смо ауто-сервис, задовољни новим знањима које смо стекли.

Фото галерија

gd_240415