Razglednice iz Nove Crvenke

Ekskurzija 5.razreda Fruška gora – Sremska Mitrovica – Zasavica
7. juna 2015.
„Kulturno veče„ učenika OŠ „Vuk Karadžić“
8. juna 2015.

Razglednice iz Nove Crvenke

Za školu u Novoj Crvenki zaista se može reći da je „škola po meri deteta„ i to po meri svakog deteta jer su brojne prednosti koje ona pruža učenicima.

Rad u maloj grupi  prvenstveno omogućava da svako dete, u svakom trenutku dobija maksimalnu pažnju i podršku učitelja.

Osim toga, škola se nalazi u veoma lepom okruženju  što čini boravak u njoj ugodnim i prijatnim.Odsustvo gradske buke, čist vazduh  i često izvođenje nastave u prirodi  su ono u čemu ova deca zaista uživaju.

Mali broj učenika olakšava primenu različitih oblika i metoda rada, čineći nastavu zanimljivom i dinamičnom,  te je lakše i dugotrajnije usvajanje znanja.

Jedan od takvih primera je ambijentalna nastava. Učenici kroz neposredan rad , praćenjem i beleženjem dolaze do potrebnih saznanja koja su potpuna i trajna.

Učenicima iz Nove Crvenke ne samo da je interesantan nastavni prces, već su im omogućene i vannastavne aktivnosti. Udruženje građana „Kulturni mozaik„ već treću godinu ostvaruje izuzetnu saradnju sa školom sprovodeći  projekat „Cela škola na sceni„ čime  je svim  učenicima pružena mogućnost  da iskažu svoje glumačke sposobnosti. Učenici: Jelena Aleksić, Marija Sabolčki, Miodrag Kovačević, Ćeklić Svetislav i Zorana Kojić su poznati ne samo crvenačkoj,  već i publici mnogih gradova u kojima su sa grupom gostovali. Vesti o njihovim nastupima pojavljivale su se na stranicama  časopisa “Blic „ i „Politika„ (http://www.naslovi.net/2014-05-12/politika/cela-skola-na-pozornici/9913390).

Novocrvenački  učenici ne zaostaju ni kada je sport u pitanju .Iako je karate klub počeo tek ove godine sa radom pri našoj školi , Miodrag Kovačević, učenik 4. razreda , već je ostvario zapažene rezultate na takmičenjima.

Svakog  juna kod nas se  organizuje  tradicionalno okupljanje  i  druženje radnika škole,  kojim se, uz kotlić,  obeležava završetak školske godine.

Ovo su samo neki,  od mnogo razloga, zbog kojih  treba  da sačuvamo školu u Novoj Crvenki,  u kojoj  je, na žalost, svake godine sve manji broj  učenika.

Pozivamo vas da dođete u Novu Crvenku i posetite našu školu, gde će vas uvek ljubazno  dočekati naši učenici sa svojom učiteljicom Milenkom Vuksanović.

Pozdrav iz Nove Crvenke !

Foto galerija