Izlet i ekskurzija učenika iz Nove Crvenke

Međuokružno takmičenje – rukomet
18. marta 2016.
Opštinsko takmičenje iz tehničkog i informatičkog obrazovanja
20. marta 2016.

Izlet i ekskurzija učenika iz Nove Crvenke

Škola u Novoj Crvenki …jedna od 93 vojvođanske škole sa manje od osam učenika … i selo,  takođe jedno od mnogobrojnih u Vojvodini iz koga mnogi žele da pobegnu u grad …a ipak …. ova  naša mala škola krije u sebi mnogo prednosti  i lepota u odnosu na škole sa velikim brojem učenika.

Uz malo volje i truda , veliki broj časova ovi učenici sa svojom učiteljicom realizuju van učionice.

Tako na primer, ovih dana, blok čas fizičkog vaspitanja realizovali su, ni manje ni više, nego na zatvorenom bazenu u Somboru. Malo je reći da je taj dan za njih bio uzbudljiv – bio je nezaboravan! O svom okruženju, reljefu, susednim mestima, ustanovama, oni uče na licu mesta a tako stečeno znanje lakše se i brže usvaja i  što je najvažnije – dugo se pamti.

Poseban doživljaj za učenike iz Nove Crvenke  bila je i ekskurzija u Novi Sad. Sa ogromnim uzuđenjem, učenici su o znamenitostima ovog grada učili baš tu, u njemu. Neizbežna pica u „Karibiku„  bila je još ukusnija jer su je  ovi  vredni mališani zaradili svojim rukama, prodajući  rukotvorine na Dečjem vašaru koje su sami osmislili.

Sada sa nestrpljenjem očekujemo i odlazak na Zobnaticu i u Suboticu koji planiramo a o tome  ćemo vas naravno ponovo izvestiti.

Srdačan pozdrav iz Nove Crvenke !

Foto galeija