Uređujemo školsko dvorište

Ugovor o vršenju usluge fizičko-tehničkog i video obezbeđenja
11. aprila 2018.
Pozovi vatrogasce na 193
20. aprila 2018.

Uređujemo školsko dvorište

U očekivanju  posete predstavnika Pokrajinskog sekrtarijata za obrazovanje našoj školi povodom projekta „Zelenije i čistije škole Vojvodine“ (u koji smo već nekoliko godina uključeni), ovih dana pokrenuli smo akciju uređenja školskog dvorišta.

Okopali smo i zalili stare a zatim  posadili nove biljke. Na sportskom terenu  ogradu   sada krase nove muškatle i poneki novi cvet na kamenjaru. Travnjak je pokošen a ruže orezane.

Tuje koje su posađene jesenas okopali  smo a dr. Rokić (predstvnik Rotari kluba) obezbedio je i kvalitetnu prehranu  koja je neophodna za ove biljke.

U prvom delu dvorišta posadili smo takođe nove vrste drveća i cveća kako bi boravak u našem dvorištu bio što lepši i prijatniji. Tako su u našem dvorištu svoje mesto našle sledeće biljke: kiseli rulj, ranjenik, ukrasna lozica, zečje uši, kadifa …

Dopunili smo hranom  i male  hranilice za ptice koje su  napravili naši drugari iz dečjeg boravka.

 Učenici od 5. do 8. razreda bili su veoma raspoloženi da pomognu ulepšavanju školskog prostora pa su veoma predano ašovili, kopali rupe za sadnju, donosili vodu  i zato ovom prilikom pohvaljujemo sve one  koji su učestvovali u uređenju školskog dvorišta.

Foto galerija