5 + за Анђелу
15. juna 2012.
Чувари дечијих осмеха 2012.
17. juna 2012.

”Филмић 2012”

У суботу , 16.06.2012. у Новом Саду , одржана је свечаност поводом завршетка наградног конкурса ,, ФИЛМИЋ 2012,, у организацији Центра за науку и технологију ( ЦНТИ ).
Овогодишња смотра одржана је под слоганом ,, ПРИХВАТИ ИЗАЗОВ –БУДИ КРЕАТИВАН !,, а циљ је био да се промовише активна улога ученика у креирању мултимедија као и развијање дигиталне писмености код ученика .Задатак је био
осмишљавање сценарија и снимање видео записа, затим његова обрада у програму Wиндоwс Мовие Макер.Тим се састојао од 3 ученика и ментора и наставника .
Свечана додела награда и диплома почела је у 11.00 часова а присутни су били чланови жирија: проф.Слободан Попов, проф. Јовишић Горан из Карловачке гимназије као и Катарина Миловановић представник компаније Мицрософт , уједно и главни менаџер пројекта,,Партнер у учењу,,.(Ова компанија је покровитељ ревије кратког ђачког филма ). О радовима које су предали ученици основних и средњих школа и њиховом квалитету веома похвално је говорио председник ЦНТИ – проф. Слободан Попов.
Ученици наше школе учествовали су са великим бројем радова међу којима се један издвојио својом оригиналношћу и хуманом поруком коју шаље.То је похваљени филмић ,, НЕ РУГАЈ СЕ ,, чији су аутори Огњен Трбовић и Тибор Серенчеи такође похваљени , као и наставница техничког и информатичког образовања Валентина Рутовић .Филм је приказан на завршној свечаности а овим ученицима су уручене дипломе.
Конкурс још није завршен јер у септембру се додељује и награда публике а наше филмиће можете погледати и гласати на сајту

www.filmic.cnti.info