8. спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ) У Новом Саду

Екскурзија 1. разреда – Бачки Моноштор
18. maja 2018.
Похвалница на републичком такмичењу из географије
21. maja 2018.

8. спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ) У Новом Саду

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину АП Војводина и Града Новог Сада , у организацији Савеза за школски спорт Војводине,у Новом Саду је од 17. до 20 маја 2018.године одржана  8. спортска олимпијада школске омладине Војводине за ученике основних и средњих школа(СОШОВ ). Задњи пут овакво такмичење је одржано 2014. године и, у принципу, се организује сваке 4 године. Овогодишње такмичење било је више него успешно за наше представнике.

Сјајан успех постигла је екипа дечака у рукомету и освојила 2. место победама против Зрењанина и Руме у утакмицама које су игране у петак и суботу (18. и 19. 05.). Екипу под вођством наставнице Данијеле Ловре су чинили: Никола Грубор, Марко Слива, Урош Бајић, Лука Опачић, Марко Крагуљ, Никола Иљеш, Војислав Јокић, Данило Лучић, Душан Вукадиновић, Срђан Дртагић, Зоран Драгић, Марко Ивић и Вук Никић.

Наше атлетичарке, такође,  су успешно наступиле 17.05.2018. на стадиону Карађорђеу пратњи наставнице Станиславе  Лучић :

Анђела Леђенац – 2. место у бацању кугле,

Анђела Шевић – 3. место трка 600 м а

 Тамара Жегарац, Невена Трбовић, Јелена Косовић и Сара Ивић3. местоу дисциплини штафета 400 м.

Другог дана, 18.05.2018. године  одржано је такмичење у пливању на коме је ученица 6.разреда Јелена Косовић освојила 2.место у дисциплини делфин стил 50 м.

У техничкој организацији Карате савеза Војводине, по правилима Савеза за школски спорт Србије, у Леденој дворани СПЦ „Војводина“ 20. маја одржано је такмичење у каратеу. Основну школу „Вук Караџић“ из Црвенке су представљали следећи ученици – такмичари: Нађа Хорват (7/2 разред), Душан Баџа (4/1 разред) и Јован Лукић (3/2 разред).Сви наши такмичари су се такмичили у катама појединачно.Нађа Хорват (4. такмичарска група – 7. и 8. разред основне школе) је освојила високо 4. место, а Душан Баџа и Јован Лукић (у 2. такмичарској групи – 3. и 4. разред основне школе) су освојили 5. и 6. Место, што је за сваку похвалу. (Уз мало више концентрације и мање треме,Нађа је имала реалну прилику за освајање медаље,али  требало више снаге и издржљивости који се постижу бољом психо-физичком кондицијом).

Свим ученицима и наставницима честитамо и поносимо се њима !

Све детаље о олимпијади можете пронаћи на адреси: http://www.skolskisportvojvodine.rs/index.php/takmicenja/sosov/91-takmicenja/sosov/sosov-novosti-i-rezultati/sosov-2018?layout=

Фото галерија