Програмирамо играјући се – Недеља програмирања 2018.

Семинар „Ефикасно вођење педагошке документације„
13. oktobra 2018.
Извештај са промоције рукомета
17. oktobra 2018.

Програмирамо играјући се – Недеља програмирања 2018.

Од 2013.  године, када је по први пут организована, сваке године у октобру учествујемо у Недељи програмирања.

„Недеља програмирања“ траје од 6. до 21. октобра 2018. године. Ученици од 5. до 8. разреда  имали су различите активности из области програмирања  на часовима технике и технологије и информатике.

Поред основних нивоа програмирања које смо урадили, ученици су упознали и нову игрицу Combat  коју нам је представио ученик Вукан Миљуш у одељењу  6/1, а затим  упознао другове  са основним корацима и писањем наредби. У одељењу 6/2 са правилима  исте игре упознао нас је ученик Вукчевић Андреј, док су његови „помоћници“ били Лука Фолк и Дора Панџа а  они  су другарима помагали да се снађу и испишу на рачунарима потребне команде. Нижи разреди наредних  дана ће се упознавалти  са појмом  алгоритма и редоследом алгоритамских корака уз помоћ радионица примерених њиховом узрасту које се налазе на образовном сајту  Petlja.com.

Циљ активности  је да  ученици,на што једноставнији начин, науче прве кораке програмирања и заволе ову област ИТ-а. Такође,ученици на овај начин упознају и шта  раде програмери (тема из  програма професионалне оријентације).

Реализатори активности су наставници технике и технологије и информатике: Оливера Крстоношић, Ана Божовић и Јелена Керекеш.

Фото галерија