Трибина за ученике 7. и 8. разреда „Дрога –грешка без поправног !“

Јавни час физичког васпитања: ,,Вежбам тело – развијам идеје !“
22. maja 2013.
Радови наших наставника у ,,Бази знања“ – креативна школа 2012/13
4. juna 2013.

Трибина за ученике 7. и 8. разреда „Дрога –грешка без поправног !“

tribina_230513У Дому културе, у четвртак  23.05.2013. године  за ученике 7.и 8. разреда одржана је јавна трибина под слоганом „ДРОГА –грешка без поправног„ .

Трибина је реализована у организацији Агенције за развој општине Кула, Канцеларије за младе општине Кула и Центра за соцоијални рад а финансира Мисија ОЕБС у Србији.

ЦИЉ је побољшање информисаности ученика 7. и 8. разреда општине Кула о штетности психо-активних супстанци и њиховим последицама по здравље.

У првом делу говорили су Милица Лалић, психолог Центра за социјални рад, и Нина Крстајић, лекар Дома здравља у Кули. Објасниле су ученицима шта је дрога, врсте дрога које се користе и како долази до зависности. У наставку предавања говорио је васпитач организације  „Земља живих“ манастира у Ковиљу. Набрајао је какви  све проблеми  и тешкоће настају  за наркомана и његову породицу. Своје животне приче и борбу против болести зависности испричали су и два млада момка који су тренутно на одвикавању од зависности .

На крају, укратко су се осврнули и на болести зависности које су све учесталије међу младима а то су зависност од  интернета, видео-игрица и друштвених мрежа, које су такође веома штетне и опасне по здравље младе генерације.