Javna nabavka – usluga izvođenja eksurzija učenika OŠ ”Vuk Karadžić” Crvenka
25. januara 2019.
Predškolci  na času geografije
25. januara 2019.

Obeležena školska slava

Nizom svečanosti koje su pripremili učenici sa svojim nastavnicima obeležili smo školsku slavu. Svetosavska priredba održana je u Domu kulture u petak, 25.01.2019. godine sa početkom u 12.00 časova za niže i 13.00 časova za više razrede. Priredbu su sa odabranim učenicima pripremile nastavnice  D. Delibašić , V. Čuković, S. Bošnjak i Z. Gojković. Tekst predstave napisale su  talentovane i vredne učenice 5. razreda Nikolina Kosović  i AnaSavić, dok su program vodili Ana Ljumović i Jovica Jovović. Članice školskog hora izvele su osim Svetosavske himne još nekoliko pesama u duhu svetosavlja za šta su nagrađene velikim aplauzom. Svečanost su naravno ulepšali i članovi folklorne sekcije, naši bivši i sadašnji učenici koji su na bini izveli splet narodih pesama i igara.

Tokom januara organizovan je likovni i literarni konkurs  na temu  „Lik i delo Svetog Save„ na kom su se posebno istakli sledeći učenici:

Likovni konkurs:

1.mesto – Jana Pavićević (7.r),
2.mesto -Luna Batinić (8.r) i
3.mesto – Nina Bigić (5.r)

Literarni konkurs:

1.mesto – Marija Korceba (8.r)
2.mesto – Natalija Predović (6.r)
3.mesto -Lenka Korceba (5.r)

Na Savindan u nedelju, 27.01.2019. godine u HramuSvetogSave, u 10.00 časova,  sveštenik Miloš Petrović osveštao je slavski kolač u prisustvu ovogodišnjeg školskog kuma g-dina Dragana Kapičića, direktora preduzeća Sigma Hlorogen. Svečanoj liturgiji prisustvovao je veliki broj učenika, nastavnika, roditelja  i radnika škole,prošlogodišnji kumovi.

Sledeće okupljanje bilo je opet u crkvi, pre početka večernje liturgije, oko 16.00 časova, gde je  oko 70  učenika uzrasta od 1. do 6. razreda recitovalo svetosavske pesme. Svim dešavanja i u Domu kulture i u crkvi, prisustvovali  su i roditelji, kojima se ovim putem zahvaljujemo na prisustvu i podršci !

U večernjim časovima u restoranu „Kristal„ organizovana je svečana večera na kojoj je direktorica NatašaĐerić, kao domaćin, dočekala slavske goste .

Svim učenicima i radnicima još jednom čestitamo školsku slavu uz želju da budemo jedinstveni i da međusobno živimo u slozi i ljubavi, jer je to suština svetosavlja i pravoslavlja, Sretna slava Sveti Sava !

Foto galerija

Ostavite odgovor