Održani  10-ti „Dani Sunca“ u Kuli

Okružno takmičenje „Mali Pjer 2019„ 
9. maja 2019.
Prolećni kros RTS –a
10. maja 2019.

Održani  10-ti „Dani Sunca“ u Kuli

U četvrtak,  09. maja 2019. godine, deseti put je održana manifestacija i stručni skup „Dani Sunca„  u Kuli. Direktor škole, Nataša Đerić  i nastavnik tehnike i tehnologije Jelena Kerekeš prisustvovale su ovom događaju zajedno sa predstavnicima osnovnih i srednjih škola naše opštine,  na poziv profesora Marjana LJ. Ivanova.

Skup je počeo u 10.00 časova a  nakon pozdravne reči direktora M. Milovančeva, predsednika opštine D. Miljanića i idejnog tvorca manifestacije, profesora  M. Ivanova,  u svečanoj sali STŠ “Mihajlo Pupin„  otpočela su predavanja vodećih stručnjaka iz oblasti obnovljivih izvora energije.

U  okviru manifestacije organizovan je i literarni konkurs  za učenike osnovnih i srednjih škola, na kom je učenik  6.razreda,  Luka Folk osvojio je  3.mesto (nastavnik Sonja Sretović). Luka je sa svojim roditeljima 10.05.2019. godine,  u 17.00 časova,  prisustvovao svečanosti uručenja nagrada,  gde su učenici čitali svoje radove i razgovarali na temu obnovljivih izvora energije koji su ujedno i bili tema  konkursa. Nakon čitanja  nagrađenih radova gostima je pripremljena ukusna zakuska. Ovim putem  se zahvaljujemo  ljubaznim i srdačnim domaćinima: prof. M. Ivanovu i profesoricama srpskog jezika  i nadamo se ponovnom druženju sledeće godine.