На „Слатким данима у срцу Бачке“, 10. и 11. мај 2019. год.
11. maja 2019.
Школа у природи – Дивчибаре, 14. мај 2019. год.
14. maja 2019.

Повеља за Предрага

На управо одржаној  манифестацији „Слатки дани у срцу Бачке“  уприличена је и једна мала али значајна свечаност у којој смо с радошћу учествовали.

Председник Управног одбора Фондације „Подруми Телечке висоравни„ Јанош Јагица доделио је  овом приликом Повељу матуранту  Предрагу Ђуришићу за научно – истраживачки  рад о историји Црвенке са којим  је  наш ученик освојио 3. место на Државном првенству истраживачких радова основаца у Бору. Овим радом, Предраг је како каже „желео да сачува од заборава  мање познате чињенице и занимљивости о Црвенки“. Предраг је вредно сакупљао старе фотографије и документацију из прошлости, посетио Архив града Сомбора, истраживао приватне архиве наших суграђана и као резултат настао је један кратки филм и презентација о прошлим временима.

    Свечаности су присуствовали и наставница Јелена Керекеш, која је такође награђена од стране Удружења и директор школе Наташа Ђерић.

Гдин Милан Таталовић и гдин Јанош Јагица даровали су и  слику за школу  на којој се налази стара мапа Црвенке.

Овим путем још једном се захваљујемо удружењу „Подруми Телечке висоравни„ и  поручујемо да ћемо наставити да чувамо нашу традицију и сав ентузијазам са којим ово радимо  преносити на генерације које нам долазе.