Семинар „Да дете свако учи лако„  

Обавештење за ученике
26. jula 2019.
Распоред полагања поправних испита у августовском испитном року
21. avgusta 2019.

Семинар „Да дете свако учи лако„  

Август је месец у ком  наставнци активно раде, формирају  планове и програме и прпремају се за почетак нове школске године. Део тих припрема су и стручна  усавршавања кроз семинаре и обуке па је, поводим тога, у нашој школи,19.08.2019. године, одржан једнодневни семинар са  каталошким бројем 425, под називом „Да дете свако учи лако„.

 Водитељи и аутори семинара биле су Весна Златаровић, психолог и Александа Вигњевић –Калезић, педагог из ЦИП-а (Центра за интерактивну педагогију) –Буоград.

Циљ  семинара био је унапређивање компетенција наставника за организовање наставе и управљање процесом учења у коме сви ученици смислено уче.

Кроз радионице и интерактивно деловање, тема усмерава како смисленим учењем ићи у корак са променама у савременом друштву и стицати компетенције за 21.век. Време у коме живимо захтева  повезивање  и примену наученог са стварним животом, спремност за сарадњу, прилагођавање, критичко мишљење и низ способности које ученици треба да стекну током школовања.

Семинар који носи 8 бодова  су похађали педагог, психолог, директор, учитељ у продуженом бораву, учитељ комбинованог одељења као и 30-ак наставника разредне и предметне наставе.

Фото галерија