Представа луткарског позоришта из Црне Горе „Зврлетова монодрама„

Јесење игре у школском дворишту
20. novembra 2019.
Школско такмичење „Дабар 2019“
22. novembra 2019.

Представа луткарског позоришта из Црне Горе „Зврлетова монодрама„

„Зврлетова монодрама“ је представа, у којој, након што је одгледају, деца шаљу поруку родитељима. Зврле је дечак који, као и сва данашња деца, живи ушушкан  у свом амбијенту, окружен свим могућим електронским направама, али га мучи самоћа. Док су мама и тата на послу, Зврле покушава да својом маштом прекрати ту самоћу ,тако што измишља кућне љубимце, са жељом да се са њима дружи. Међутим, то дружење не иде баш онако како је замислио, да би, на крају, Зврле закључио да му ипак требају право друштво и права љубав, а то су сестра или брат, или обоје.

Ово је кратак опис луткарске представе „Зврлетова монодрама“ које су у четвртак, 21.11.2109. године ученици и грађани Нове Црвенке могли да погледају у извођењу путујућег едукативног театра из Херцег Новог. Театар „Шкатула„ гостовао је у Новој Црвенки у организацији Удружење Црногораца а извођење представе помогао је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине АП Војводине.

Предсава је рађена по тексту Тодета Николетића а режију, лутке и музику Зорана Милошаковић, у извођењу глумца Жељка Вавића.

У петак, 22. новембра од 09:30 и 12:00 предству ће моћи да погледају и ученици у Црвенки.

Фото галерија