Школски библиотекар – наш сарадник

Ми плешемо …
18. decembra 2019.
Евалуација пројекта „Безбедност деце у саобраћају  у близини рехабилитованих путева“
18. decembra 2019.

Школски библиотекар – наш сарадник

Од ове школске године простор у коме се налазила школска библиотека уступљен је на коришћење предшколцима а ученици који похађају Радионицу за филм и фотографију су  разговарали са библиотекаром Светланом Цаушевић која их је дочекала у површински мањем, али лепо уређеном простору у који је библотека премештена.

Ученици 6. разреда, Душан Матић и Ива Абутовић, сазнали су од библиотекарке  да  је књижни фонд и ове школске године обновљен новим издањима и да она прати пројекте и дешавања која се реализују у школи и пружа свој допринос њиховој реализацији. Наша библиотекарка се током школске године труди да обележи зачајне датуме и организује тематске часове у сарадњи са учитељима и предметним наставницима.

Ученици који похађају активности обогаћеног једносменског рада: „Пројекти -волимо да истражујемо“ и „Радионицу за филм и фотографију“ често посећују школску библиотеку и  остварују сталну сарадњу са библиотекарком приликом израде истраживачких радова за такмичења, писања новинских чланака и слично, а њена подршка се огледа у пружању  потребне литературе и стручне помоћи при писању радова (као професора српског језика и књижевности).

Ученици које желе у библиотеци да читају и истражују имају веома угодну атмосферу и потребан мир.

Поштовани ученици, посетите ових дана школску библиотеку и сазнајте које нове књиге можете позајмити и прочитати током зимског распуста !

Фото галерија