Дрво генерације и Еко дани у Дечјој недељи

Почетак Дечје недеље
12. oktobra 2020.
У наставку Дечје недеље…
12. oktobra 2020.

Дрво генерације и Еко дани у Дечјој недељи

Поводом недавно основане Еко-школице, чији су циљеви едукација ученика и грађана у  формирању свести о важности здраве животне средине  као и oснивање рециклажног центра где ће се сакупљати секундарне сировине, уторак и среда били су еко дани у нашој школи.

Ученици виших разреда су урадили „Дрво добрих мисли и жеља „ где су писали своје поруке о срећи и љубави. На одморима су додавали „листове“ на гране дрвета да би оно било богатије  и са што више лепих порука.

Спортски терен богатији је за још три нове саднице које су засадили ученци 5/1, 5/2 и 5/3 у акцији под слоганом „Засади дрво генерације“.

У уторак, 06.10.2020. године одржана је Еко-трибина- радни састанак, чији је организатор Еко покрет из Врбаса а присуствовали су представници предузећа ЈП „Водовод“, шећерана Црвенка, „Ekology sistem” , родитељи ученика и  неки од чланова Савета родитеља. Овом приликом наглашен је значај и бенефити оснивања рециклажног центра у школи и запланирана сарадња са угоститељским објектима који би обезбеђивали део секундарних сировина за рецилажу.

Фото галерија