Осамнаести међународни фестивал песника за децу ”Булка”

Филмић 2011. у нашој школи
17. septembra 2011.
Дечја недеља 03.-09.октобар 2011/12. год.
9. oktobra 2011.

Осамнаести међународни фестивал песника за децу ”Булка”

Црвеначки фестивал песника за децу ,,Булка,,ове године је постао пунолетан. Можда је и постао мало озбиљнији али, свакако, једнако радостан за све оне који у њему учествују на било који начин. Мноштво песника, драгих и познатих лица, није штедело своје перо и стихове. У песничком каравану опет су уживали ученици свих основних школа у нашој општини, а ми смо се са песницима опет дружили на само нама својствен начин. Ово је година када наша школа пуни тридесет година носећи име вука караџића па смо, у то име, песничку олимпијаду организовали сећајући се традиције и старих игара – ,,Ком опанци – ком обојци,,
Бацало се ,,камена с рамена,, и било је завидних резултата.
,,Крајцарица,, се играла лоптама, а хватање ,,живих,, јаја изазвало је салве смеха.
Наша песникиња јелена фаћол победила је у ,,хрбању,, на радост црвеначких ученика, наравно, кад је победила мама њиховог другара.
У истом дану одржала се и научна трибина са темом ,,илустрације за генерације,, којој су присуствовале колеге, наставници ликовне културе и српског језика и књижевности, као и учитељи.
Суботу смо дочекали окупљени у школском дворишту где нам је прошлогодишњи победник фестивала презентовао своју књигу а њихове колеге песници пружили одличну забаву и дружење. Ред музике – ред стиха и за трен дође крај. Нестрпљиви очекујемо нови фестивал.