У сусрет дану планете земље
13. aprila 2011.
Школски турнир у мини рукомету
25. aprila 2011.

Пролећни крос 2011.

Као по неписаном правилу прича се поновила и ове године – кад наставници физичког васпитања закажу крос – пада киша. Тако је било и овог пута. Уместо у суботу, како је планирано, крос је одржан у четвртак, 21.04.2011.
Колона полупоспаних и полунасмејаних лица ученика обасјала је тек пробуђено село, и полако пристигла до стадиона на коме се крос и одржавао.
Слике говоре више од речи па тако и наше фотографије. До почетка трке сви су се пробудили и постали насмејани а за крајњи осмех на лицу побринули су се наставници који су и ове године учествовали у традиционалној трци – ко трчећи, ко бициклом, а ко попреко преко стадиона – па на мала врата – до циља. Свакако је било забавно и ученицима и наставницима. Победницима су подељене дипломе и честитке.
Док су се на великом сеоском стадиону одвијале велике трке, у школском дворишту, на атлетској стази најмлађи ученици (од 1-3 разреда) учествовали су у својим првим тркама и уживали у првим победама. Ни овде није недостајало срчаности, напротив, млађи ученици су себи допустили и понеку сузу…увређени или недовољно брзи,па разочарани и тужни…Али, ипак су се лепо играли и уживали у дивном пролећном дану. Биће још пуно времена за велике победе.
Након завршеног кроса наставници су наставили своје дружење у Новој Црвенки, у нашој подручној школи, где је председник Савета родитеља, Јован Мјеримачка, кувао пасуљ који је био одличан. Да би се пасуљ лакше сварио наставило се са спортским активностима па су неки шетали очуваном новоцрвеначком природом, а неки су играли ,,Граничара,, и одбојке. Све у свему један веома користан и здрав дан.