Волонтерска акција ученика ГВ
16. aprila 2014.
Моја визит карта – радионица из програма ПО
18. aprila 2014.

Eкстерна евалуација у нашој школи

pic_170414У среду,16.04.2014. год. нашу школу посетио је тим за екстерну евалуацију, који су чинили  четири просветна саветника: Ксенија Лишчевић, Градимир Марковић, Душанка Вукобратов и  Весна Шрајнер.

Екстерна евалуација представља утврђивање нивоа остварености стандарда који су предвиђени у васпитно – образовном систему .

Тим за ЕЕ (екстерна евалуација)  је прегледао сву педагошку документацију и евиденцију која се води у школи,(ШРП, ИОП, Годишњи план, Извештај о самовредновању,Извештај о раду школе,Извештај о раду стручних већа,Извештај о раду директора школе,Развојни план школе, Извештаје о раду тимова у школи, постигнућа ,….) као и документацију наставника (портфолио, припреме , планове ..). Чланови тима присуствовали  су  часовима у преподневној и поподневној смени  а  након тога  обавили  разговоре са представницима наставника, ученика  и  родитељима. Разговор је, затим, обављен и са стручним сарадницима и са директором школе .

ЕЕ  оцењује  целокупан квалитет рада школе и биће спроведена у свим школама у наредних 5 година.Овим видом оцењивања школе могу добити јединице и двојке ако не остварују  неки од основних  образовних стандарда  односно, тројку или четворку  ако их остварују.

С поносом  можемо објавити да је  ОШ „Вук Караџић „   по одлуци  тима ЕЕ, који је контролисао нашу школу,  добила највишу оцену  – 4 ( четири ) !

Честитамо директору  и свим  радницима школе,  који су својим трудом и залагањем допринели   угледу  ове установе  и овако високој оцени . . Наравно , и родитељима  ученика , чија нам  подршка   много значи.

Овим путем, захваљујемо Тиму ЕЕ , чији су чланови препознали   огромну вољу и ентузијазам  са којим  обављамо свој посао  и  дали нам подстрек  за остварењем још бољих резултата .