Светски дан хране
16. oktobra 2014.
3. дечја ликовна колонија у Сивцу
18. oktobra 2014.

Европска недеља програмирања

Европска недеља програмирања (Europe Code Week) обележава се широм Европе од 11. до 17. октобра 2014. То је прилика да се што више ученика, наставника и родитеља окупи ради заједничког учења о програмирању, да стекну основне вештине из ове области и учествују у активностима које ослобађају креативност.

Програмирање је пресудно за разумевање начина на који користимо рачунар и све доступне алате. Основне вештине програмирања ће бити потрeбне за многа занимања будућности, а више од 90% занимања у данашње време захтева одређeна знања у области информационо-комуникационих технологија.

Наша школа је обележила ову недељу програмирања са огледним часом код првака које води учитељица Жанка Личина. Огледни час смо назвали „Ритам алгоритма“. Час је одржан у петак, 17. октобра 2014. године у 1400, у „Малој школи“ у Црвенки.  Водитељи овог часа су наставнице Оливера Крстоношић, Јелена Керекеш и Валентина Рутовић. Ђаци прваци, иако тек стигли до седмог Вуковог слова, показали су велику умешност у писању симболима. Уз помоћ симбола, направили су своје прве алгоритме и прве кораке у програмирању, без рачунара, на папиру. Са одушевљењем су прихватили позив за наставак овог часа у децембру, али овај пут у рачунарској учионици.

Видео запис са часа можете погледати кликом на слику.

ritam_algoritma_231014