Каратисти школе на школском првенству Србије у Бачкој Паланци 07.12.2014. године

Светска недеља програмирања
5. decembra 2014.
Летопис школска 2014/2015. година
10. decembra 2014.

Каратисти школе на школском првенству Србије у Бачкој Паланци 07.12.2014. године

karatisti_071214У недељу 7. ДЕЦЕМБРА 2014. године у спортском центру „Тиквара“ у Бачкој Паланци у организацији  Савеза за школски спорт Србије и Карате федерације Србије  одржано Школско првенство Србије.

Ово је први пут да се ово такмичење одржава под покровитељством Савеза за школски спорт Србије.
Наиме, пошто је у септембру  донесена Одлука Управног одбора Савеза за школски спорт Србије да се карате прими и уврсти у систем такмичења као школски спорт, прешло се у организацију школског првенства Србије.

Пошто је до краја године  остало мало времена оваг пута нису одржавана општинска и регионална такмичења и квалификације, већ је Школско првенство Србије било отвореног типа, тако да је свака Школа могла пријавити своје ученике и екипе без претодних квалификационих такмичења.

На такмичењу је учествовао 1021 такмичар из 257 основних и средњих школа.
Такмичење је отворио Жељко Танасковић (прослављени одбојкаш) – председник Савеза за школски спорт Србије.
Каратисти карате клуба „Црвенка“ су као ученици овај пут представљали основну школу „Вук Караџић“ Црвенка и Средњу стручну школу Црвенка.

 Постигнути су следећи резултати:
Женска екипа 3. и 4. разред основне школе „Вук Караџић“ Црвенка у саставу: МИЛИЦА ГЛУШИЦА, ЈЕЛЕНА ГРУБОР И НАЂА ХОРВАТ је екипно у катама освојила 3. место и БРОНЗАНУ медаљу.
У појединачној конкуренцији, у групи за 7. и 8. разред НИКОЛИНА САРАПА је на апсолутном  нивоу (најјачем нивоу) освојила 3. место и БРОНЗАНУ медељу, док је на нивоу плавог појаса (Б класа) освојила 1. место и ЗЛАТНУ медаљу, а у борбама појединачно  у групи – 45 Кг освојила такође 3. место и БРОНЗАНУ медаљу.

У појединачној конкуренцији, у групи за 5. и 6. разред МИЛИЦА ГРУБОР је на апсолутном  нивоу (најјачем нивоу) освојила 3. место и БРОНЗАНУ медељу.
ЈЕЛЕНА ГРУБОР, ученица 3. разреда је у групи 3. и 4. разреда, поред освојене екипне медаље,  појединачно у катама освојила 2 БРОНЗАНЕ медаље (на апсолутном нивоу и у Ц класи – зелени појасеви) и 3. места.
МИЛИЦА ГЛУШИЦА је у конкуренцији 20 такмичарки за 3. и 4. разред, појединачно у катама освојила 5. место.

Код дечака је у класи Ц (зелени појасеви) појединачно у катама за 5. и 6. разред био најуспешнији ВАЊА ВАСИЉЕВИЋ освојивши  5. место.
НИКОЛИНА ТОЛИМИР – је представљала Средњу стручну школу Црвенка и у катама појединачно (Б класа КЛАСА – ПЛАВИ ПОЈАС) освојила 1. место и ЗЛАТНУ МЕДАЉУ.
Остали наши такмичари ( Јована Толимир, Вук Батинић, Богдан Шарановић и и Лука Фолк), овог пута нису имали довољно среће за висок пласман и медаље.

Укупно је освојено 8 медаља. Од тога 1 екипно (бронзана) и 7 појединачно (2 златне, и 5 бронзаних).

Фото галерија