Професионална оријентација – Реални сусрети

Професионална оријентација – Реални сусрети
19. marta 2015.
Међуопштинско такмичење Тесла Инфо Куп 2015
21. marta 2015.

Професионална оријентација – Реални сусрети

Занимање: глумац

У  Дому културе 19.03.2015. год. за ученике седмог и осмог разреда  изведена  је интерактивна позоришна представа под називом  „ПРИЧА О ПОЗОРИШТУ“ .

У представи су  учествовали  глумци Горан Подлипец и  Јована Петронијевић. Ова представа на забавно едукативан начин говори о позоришту ,обухватајући елементе који се обрађују  кроз школско градиво ученика од 5 до 8 разреда.

На духовит начин обрађена је тема „стварања позоришне представе“. За време саме представе публика ( ученици) активно су учествовали и креирали су сами још једну представу коју су заједно са глумцима извели на сцени.

На  овакав начин ученици су се упознали са професијама које су у директној вези са радом у позоришту ( глумац, редитељ, костимограф, власуљар, сценограф, суфлер….)

Ученици који су чланови Тима за професионалну оријентацију искористили су прилику да организују реални сусрет са представницима занимања. По завршетку представе ученици су путем интервјуа дошли до жељених сазнања везаних за ова занимања, која могу да им помогну у избору професионалне оријентације у будућем школовању и животу.

Интервју ученика и делове представе можете  погледати путем  видео записа.

Фото галерија