“Босоного дјетињство “ – час у библиотеци посвећен Бранку Ћопићу

Радост за све ученике – уређена фискултурна сала
28. oktobra 2015.
Jесењи крос
29. oktobra 2015.

“Босоного дјетињство “ – час у библиотеци посвећен Бранку Ћопићу

„Мислим да сва деца, сва школска деца, би морала знати Бранка Ћопића и његове песме и приче” рекао је Љубивоје  Ршумовић на овогодишњем Сајму књига.Вођена истом мишљу, библиотекарка Светлана Цаушевић у сарадњи са наставницом техничког и информатичког образовања,  припремила је час посвећен Бранку Ћопићу под називом „Босоного детињство“ а повод је обележавање 100 година од рођења чувеног југословенског писца. Час (двочас)  је реализован у школској библиотеци са одељењима 8-3, 8-4 и 6-4.

У уводном делу библиотекарка је упознала ученика са биографијом чувеног писца и битнијим догађајима у његовом животу.Након тога, две  ученице 4 разреда одрецитовале  су неколико  најпознатијих  Бранкових песмица за децу, подсетивши ученике да су та дела  обрађивали у нижим разредма. Библиотекарка је упознала ученике са издањима збирки, романа и приповедака  овог писца које поседује школска библиотека. Ученици су преко видео пројектора   погледали исечке из филмова „Орлови рано лете“ и  „Хајдучка времена“  снимљени према истоименим делима Бранка Ћопића а затим и кратку PPT презентацију „Лик и дело Бранка Ћопића„ коју су ученици израдили на часу техничког и информатичког образовања. Након тога ученици су читали кратке анегдоте и приче о Бранку Ћопићу по избору библиотекарке.Као завршни део часа направљен је плакат са „мапом ума“.

Активности које су претходиле овом часу су уређење паноа у приземљу (зграда „велике „ школе) и паноа на зиду  испред библиотеке („мала“ школа) наглашавњем  да се ове године обележава 100 година од рођења Бранка Ћопића, као и посете библиотекарке часовима српског језика и техничког и информатичког образовања у поменитим одељењима током септембра и октобра.

Драги ученици и родитељи, вратите се у свет детињства ратне и послератне генерације гледајући заједно филм или читајући књигу Б. Ћопића.

Фото галерија