Излет и екскурзија ученика из Нове Црвенке

Mеђуокружно такмичење – рукомет
18. marta 2016.
Општинско такмичење из техничког и информатичког образовања
20. marta 2016.

Излет и екскурзија ученика из Нове Црвенке

Школа у Новој Црвенки …једна од 93 војвођанске школе са мање од осам ученика … и село,  такође једно од многобројних у Војводини из кога многи желе да побегну у град …а ипак …. ова  наша мала школа крије у себи много предности  и лепота у односу на школе са великим бројем ученика.

Уз мало воље и труда , велики број часова ови ученици са својом учитељицом реализују ван учионице.

Тако на пример, ових дана, блок час физичког васпитања реализовали су, ни мање ни више, него на затвореном базену у Сомбору. Мало је рећи да је тај дан за њих био узбудљив – био је незабораван! О свом окружењу, рељефу, суседним местима, установама, они уче на лицу места а тако стечено знање лакше се и брже усваја и  што је најважније – дуго се памти.

Посебан доживљај за ученике из Нове Црвенке  била је и екскурзија у Нови Сад. Са огромним узуђењем, ученици су о знаменитостима овог града учили баш ту, у њему. Неизбежна пица у „Карибику„  била је још укуснија јер су је  ови  вредни малишани зарадили својим рукама, продајући  рукотворине на Дечјем вашару које су сами осмислили.

Сада са нестрпљењем очекујемо и одлазак на Зобнатицу и у Суботицу који планирамо а о томе  ћемо вас наравно поново известити.

Срдачан поздрав из Нове Црвенке !

Фото галеија