Дан девојцица – посета предузећу “Сигма Хлороген”

Школско и општинско такмичење “Mали Пјер“
20. aprila 2016.
Врбица – најрадоснији дечји празник
23. aprila 2016.

Дан девојцица – посета предузећу “Сигма Хлороген”

Програм Професионалне оријентације већ пар година се активно спроводи у нашој школи захваљујући доброј организацији и функционалности тима за ПО који води психолог Љиљана Дамјановић. Годишњим Планом активности предвиђени су и реални сусрети ученика са различитим профилима занимања.Тим поводом су на Дан девојчица 21.априла 2016. год. ученице наше школе посетиле предузеће СИГМА ХЛОРОГЕН које се налази у  Црвенки .

Домаћини су нас дочекали веома срдачно и љубазно и ова посета је оставила сјајне утиске на нас. Ученице 8.разреда, пред којима је важна одлка о избору средње школе, сусреле су се са делатношћу из области водопривреде која се бави производњом и коришћењем мерних апарата и уређаја.

Основна делатност ове фирме је производња урећаја за дезинфекцију пијаће воде у градским водоводима. Најзначајнији производ је ХЛОРОГЕН, уређај за производњу натријум хипохлорита. Овај производ користи најновије технологије, патентиран аутоматизован и потпуно безбедан у односу на друге врсте хлорисања.

Ученице су имале прилику и да обиђу контејнерске хлорне станице као и хлороген дозирне системе у кругу фабрике.Више него љубазни, домаћини су радо одговарали на постављена питања о раду тих система и њиховој примени у пракси. Такође су информисали наше ученице о потрбном образовању и стручности за обављање послова у овој делатности.

Овим путем захваљујемо запосленим у предузећу на исказаној гостољубивости и надамо се поновном сусрету са њима.