Dan devojcica – poseta preduzeću “Sigma Hlorogen”

Školsko i opštinsko takmičenje “Mali Pjer“
20. aprila 2016.
Vrbica – najradosniji dečji praznik
23. aprila 2016.

Dan devojcica – poseta preduzeću “Sigma Hlorogen”

Program Profesionalne orijentacije već par godina se aktivno sprovodi u našoj školi zahvaljujući dobroj organizaciji i funkcionalnosti tima za PO koji vodi psiholog Ljiljana Damjanović. Godišnjim Planom aktivnosti predviđeni su i realni susreti učenika sa različitim profilima zanimanja.Tim povodom su na Dan devojčica 21.aprila 2016. god. učenice naše škole posetile preduzeće SIGMA HLOROGEN koje se nalazi u  Crvenki .

Domaćini su nas dočekali veoma srdačno i ljubazno i ova poseta je ostavila sjajne utiske na nas. Učenice 8.razreda, pred kojima je važna odlka o izboru srednje škole, susrele su se sa delatnošću iz oblasti vodoprivrede koja se bavi proizvodnjom i korišćenjem mernih aparata i uređaja.

Osnovna delatnost ove firme je proizvodnja urećaja za dezinfekciju pijaće vode u gradskim vodovodima. Najznačajniji proizvod je HLOROGEN, uređaj za proizvodnju natrijum hipohlorita. Ovaj proizvod koristi najnovije tehnologije, patentiran automatizovan i potpuno bezbedan u odnosu na druge vrste hlorisanja.

Učenice su imale priliku i da obiđu kontejnerske hlorne stanice kao i hlorogen dozirne sisteme u krugu fabrike.Više nego ljubazni, domaćini su rado odgovarali na postavljena pitanja o radu tih sistema i njihovoj primeni u praksi. Takođe su informisali naše učenice o potrbnom obrazovanju i stručnosti za obavljanje poslova u ovoj delatnosti.

Ovim putem zahvaljujemo zaposlenim u preduzeću na iskazanoj gostoljubivosti i nadamo se ponovnom susretu sa njima.