Сајам образовања за родитеље и ученике 8.разреда

Дочек школске олимпијске бакље у Сомбору
25. aprila 2016.
Наша балерина – Ленка
27. aprila 2016.

Сајам образовања за родитеље и ученике 8.разреда

И ове године чланови Тима за професионалну оријентацију организовали су за родитеље и ученике 8. разреда мини Сајам образовања у нашој школи. Циљ манифестације је информисање ученика о средњим школама у околини ,смеровима који постоје и могућностима које пружају. Гости су били ученици и професори следећих школа:

Гимназија  “Жарко Зрењанин “ из Врбаса
Гимназија “Петро Кузмјак  “ из Руског Крстура
Средња стручна школа из Црвенке
СТШ“Михајло Пупин  “ из Куле
Економско трговинска школа из Куле
СТШ“4. ЈУЛИ “ из Врбаса и
Дом ученика из Сомбора

Догађај је реализован у среду, 27.04.2016.г са почетком у 17.00 часова у спортској сали школе. Професори средњих школа на најбољи начин приказали су нашим матурантима  предности смерова које постоје у њима  и могућности запослења и даљег школовања ученика.Након излагања свих гостију, ученици су могли да поставе питања о упису, броју потребних  бодова, реализацији наставе и слично. Гости су презентовали и своје производе (кифле, колаче, цветне икебане …) а своја исуства пренели су  и бивши ученици наше школе, садашњи средњошколци.

Ученици  8. разреда сматрају да је организација оваквих сусрета веома корисна и да на овај начин долазе до великог броја потребних информација. Надамо се да ће и ова у низу активности програма ПО допринети правилном иѕбору ученика при доношењу одлуке о упису средње школе.

Нашим матурантима желимо пуно успеха приликом полагања пријемног испита који их очекује 15. 16. и 17 јуна 2016. год.