Хуманитарни концерт ученика ОШ “Вук Караџић“

План уписа одељења у средње школе у школској 2016/17. години
12. maja 2016.
Тина и Сара – прваци државе у атлетици !
14. maja 2016.

Хуманитарни концерт ученика ОШ “Вук Караџић“

У четвртак, 12.05. 2016. године  ученици наше школе одржали су други хуманитарна концерта и то,   у 12.00 часова за ученике и наставнике и поново у 18.00 часова за грађане Црвенке.

У реализацији овог догађаја , под називом “Музички таленти„ , учествовао је велики број ученика као и наставници – сарадници. Организатори су били наставник музичке културе – Предраг Кнежевић и чланови школског хора.

Програм је водила ученица 7. разреда Зорица Аћимовић, а први извођачи су били управо домаћини  – школски хор, који је извео неколико нумера из свог репертоара. Након тога, наступали су ученици 4. разреда (учитељ Павле Нићетин) који су свирајући на блок – флаути извели неколико народних  мелодија из Баната. Ученици су се посебно обрадовали када су на сцену изашли Слободан Калуђеровић – Комбе , сарадник и пријатељ школе  и ученици Вукашин Шкрбић, Дарко Козомора, Данило Ђурица, Виктор Станковић и Дарко Жакула. Засвирали су “Моји другови…” а затим и “Игра рокенрол цела Југославија …“ а публика се придружила певајући и аплаудирајући. Неизоставни део сваке приредбе су и  чланице ритмичке секције, које су нас и овог пута одушевиле извођењем нове плесне нумере а наградили смо их громким аплаузом. Ништа мањи утисак није оставио ни наступ Теодоре Љумовић ученице 7. разреда, која је на клавиру одсвирала неколико композиција класичне музике. Након тога, на сцени се Теодори придружила Анастазија Јокић, ученица 7. разреда која је изванредно извела нумеру “Someone like you“. Наша Владица Кљајић, прошлогодишњи првак републике у рецитовању, говорила је стихове песме “Радост писања “ и показала да је стварно најбоља. У завршном делу концерта поново је наступао хор са неколико својих нумера.

Овим путем захваљујемо свим грађанима, ученицима и родитељима који су нас подржали !

Посебну захвалност дугујемо запосленима из црвеначког Дома културе који су нам и овог пута несебично прискочили у помоћ, а и уступили свој простор  за увежбавање и реализацију саме приредбе.