Почела Дечја недеља !
3. oktobra 2016.
Еко –акције у Дечјој недељи
7. oktobra 2016.

Дечја недеља – дан по дан

Без обзира што је наше активности планиране у Дечјој недељи омела киша и лоше време ми смо ипак нашли начина да је испунимо и успешно приведемо крају.

Након веселог и занимљивог понедељка , наставили смо следећи дан у ритму зумбе. На великим одморима, чланице ритмичке секције ОШ „Вук Караџић“ показале су нам сву лепоту овог плеса. Многи ученици су се придружили пратећи ритам разиграних девојчица са бине. На паноу  у ходнику су објављени резултати литерарног конкурса  под називом „Нећу да бригам –хоћу да се играм „ а међу бројним радовима истакли су се следећи:

1.место: Анђела Корцеба  5-3

2.место: Марија Корцеба 6-3 и Јана Павићевић  5-3

3.место: Милица Томић 7-2 и Данка Петрић 7-1

У холу је постављена  „Кутија поверења“  у коју су ученицу могли да убацију поруке са одговорима на питање „Шта вас брине (да није везано за школу)?„ и да о томе разговарају са педагогом, психологом  или разредним старешином . Кренула је хуманитарна акција у свим одељењима „Деца –деци „, чији приход је намењен деци са инвалидитетом. Овом приликом похваљујемо све ученике и захваљујмо се на несебичном учешћу и помоћи својим другарима.

У среду су нам дошли ученици нижих разреда за које смо организовали спортски дан. Одабрани ученици  8. разреда  научили су своје мале другаре новим играма и уживали  заједно са њима. Било је ту  хокеја, мини фудбала, разних игара спретности  а пре тога сви заједно радили смо под вођством наставнице Данијеле Ловре –вежбе загревања.

У четвртак је био реализован „Мини сајам књига„ где су ученици по симболичним ценама продавали књиге, уџбенике и другу литературу  такође у хуманитарне сврхе. На овај догађај били су позвани родитељи , наставници  као и сви грађани Црвенке.

У петак, на самом крају  ове бурне недеље организовано је такмичење у певању- наше чувене  караоке. Велики број ученика који су желели да певају  пријавио се и ове године. Између смена показали су своја умећа на бини у школском дворишту уз здушно навијање својих другара. У вечерњим часовима  ученици 8-4 одељења организовали су  журку која је означила завршетак овогодишњих активности везаних за Дечју недељу.

Фото галерија