Ученици 6. разреда на екскурзији у Тршићу
19. maja 2017.
Час енглеског језика у Новој Црвенки
23. maja 2017.

Екскурзија 5. разреда

Екскурзија ученика 5. разреда, на релацији  Хопово – Сремска Митровица – Засавица,  реализована је у суботу 20.05.2017. године.

Ученици су са својим одељенским старешинама кренули на пут око 7.00 часова, смештени у два аутобуса агенције ОТА ДУНАВ ТРЕЈД из Бачке Паланке. Прво одредиште било је манастир Хопово на Фрушкој Гори. Након обиласка манастира и кратке паузе пут смо наставили према Пећинцима, где смо посетили чувени музеј хлеба. Власник и оснивач музеја, сликар, уметник , сакупљач етнографских предмета, Слободан Јеремић, испричао нам је причу о хлебу, његовом значају и симболици у животу нашег народа кроз векова.

Пут смо наставили према Сремској Митровици, где смо обишли два важна музеја, Градски музеј  и Музеј Срема. Видели смо остатке Царске палате из доба Римљана, као и нека од археолошких открића која су у власништву Музеја Срема, уникатни златници Константина Великог, кованих између 317. и 337. године, сунчани сат од мермера с краја 1. и 2.  века нове ере, златни реликвијар из прве половине 5. в. н. е., и низ других значајних музеалија.

Следећа дестинација је била Засавица, специјални резерват природе, где смо стигли око 14 часва.Ручали смо у етно –ресторану „Дабар„ а затим,  уживали у получасовној вожњи бродићем посматрајући ретке птице и биљке, од који неке успевају само на овом простору.

Око 16.00 часова, након одмора , пут смо наставили према манастиру Раваница у насељу Врдник. То је уједно и последње место које је било предвиђено за обилазак . У Црвенку смо стигли око 19.30 часова.

Одељенске старешине 5. разреда  оцениле  су екскурзију  највишом оценом  и похвалиле агенцију ОТА ДУНАВ ТРЕЈД са којом школа успешно сарађује већ низ година.

Фото галерија