Обавештење – програм
30. septembra 2017.
Михољдан, лета Господњег 2017.
12. oktobra 2017.

Пуно радости у Дечјој недељи

Мото овогодишње Дечје недеље која је трајала од 02.10. до 08.10.2017. године био је „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета „. Координатори су били: учитељ Гордана Шкеровић и наставник српског језика Весна Чуковић.  Скоро све запланиране активности, које је Тим за реализацију Дечје недеље осмилио, су успешно остварене а ово је кратак преглед многобројних дешавања .

Првог дана, у понедељак , ученици нижих разреда организовали су одељенске изложбе породичних фотографија, а на ЧОС-овима су водили разговоре о важности међугенерацијске сарадње и солидарности. Сваку учионоцу красио је пано са мноштвом црно-белих и колор фотографија које су сведоци лепих међугенерацијских сусрета. У поподневним часовима за наше ученике глумци црвеначког позоришта „Стеван Сремац“ одиграли су представу „Побуна у библиотеци“  која је однела доста награда на протеклим  фестивалима и такмичењима. Почеле су и припреме, уз помоћ родитеља, за предстојећи јесењи  вашар дечјег стваралаштва. За  ученике виших разреда Школско – спортско друштво организовало је турнир у стоном тенису на који се пријавио велики број ученика.

Уторак је био одређен за спортски дан ученицима нижих разреда .Овај дан они су провели уживајући у разним спортским играма и међуодељенским надметањима.Ученици виших разреда навијали су после часова за финалисте стонотениског турнира а најуспешнији су овог пута били:

у категорији 7. и 8. разреда:

 1.место -Никола Мрдаљ
2.место –Марко Бабић
3.место- Марко Слива и Вук Вукотић

у категорији 5. и 6. разреда:

1.место- Данило Ружичић
2.место -Стефан Стаменковић
3.место – Урош Холик и Марко Крагуљ

девојчице 7. и 8. разред :

1.место –Нина Крагуљ
2.место- Сара Таталовић
3.место- Анђела Шевић и Милица Глушица 

 У среду су ученици нижих разреда, по препоруци библиотекара Светлане Цаушевић, одгледали  у кино-сали први део  домаћег дечјег филма „Аги и Ема„. Филм је снимљен по истоименом роману Игора Коларова а дотиче тему Дечје недеље – међугенерацијска слога и помоћ. Ученици су на часовима српског језика читали делове романа, цртали ликовне радове и писали саставе на ову тему. За ученике виших разреда ово је био спортски дан и дружење са родитељима. Чланови школско – спортског друштва организовали су више  такмичења.У сали за физичко девојчице од 5. до 8. разреда надметале су се у игри „Граничара“, на фудбалском терену снаге су традиционално одмеравали дечаци једне против дечака друге смене уз велики број гледаоца. Тик поред њих, ништа мање борбене нису биле девојчице. За женски фудбал такође је било велико интересовање. Свако је могао да ужива у спорту који воли а и родитељи су уживали  гледајући и навијајући.

 

Четвртак  смо посветили учитељима јер је 5.октобар  – Дан учитеља.Стога је у сваком одељењу од 5 до 8 разреда припремано изненађење за учитеља у виду неког симболичног поклона тј. малог знака пажње. После наставе свако одељење је изненадило и посетило  свог учитеља. Ученици нижих разреда гледали су у кино –сали  други део филма „Аги и Ема“, на одмору су научили нове вежбе из програма „Покренимо нашу децу„ а посетио их је и црвеначки песник Милан Мрдаљ. Он је промовисао своју нову књигу „Облутак радости„ а уједно и обелижио 50 година од издања своје прве књиге. Ученицима 3. и 4. разреда подељени су примерци нове књиге чије су штампање омогућили: фабрика кекса „Јафа“, фабрика шећера, Општина Кула и Покрајински секретаријат за културу.

Последњи дан Дечје недеље традиционално је посвећен реализацији Јесењег вашара који сваке године окупи велики број родитеља али и наших суграђана који куповином подржавају дечје стваралаштво . Ове године вашар се одржавао на градској пијаци због неизвесних временских прилика.

Током Дечје недеље спровођене су и хуманитарне акције „Деца-деци“ и „Чепом до осмеха„.

 

50 година са песником – Милан Мрдаљ 05.10.2017. год.

Вашар дечијег стваралаштва 05.10.2017. год.

Спортски дан дружење са родитељима 04.10.2017. год.

Турнир у стоном тенису 02.-03.10.2017. год.