Библиотека – Јачамо еколошку свест код ученика

Радионица „Безбедност деце у саобраћају„ из пројекта „Основи безбедности деце“
17. novembra 2017.
Верска настава
23. novembra 2017.

Библиотека – Јачамо еколошку свест код ученика

Библиотекар Светлана Цаушевић даје свој допринос пројекту  „Чистије и зеленије школе Војводине„ у који је школа и ове године укључена, промовушући ученицима и нижег и вишег узраста  библиотечке публикације  са темом екологије. Она се бави и  израдом зидних новина у сарадњи са ученицима, члановима библиотечке секције и наставницима–сарадницима.

Обилазећи часове српског језика, биологије, географије, техничког и информатичког образовања наша библиотекарка препоручује ученицима литературу на тему  очувања животне средине у складу са наставним јединицама које обрађују(на пр. техничко и информатичко образовање: „Рециклажа“).

На паноима у ходницима школе библиотекарка и чланови секције  обележавају  актуелне теме из екологије. Ових дана ту се налазе текстови из „Дечје енциклопедије“, „Велике енциклопедије науке “ и  „Кингфишер енциклопедије“, који се односе на заштиту животне средине. Такође се налазе занимљиви текстови о националним парковима Србије које су израдили ученици  4. разреда ту је и  „Панда “који је заштитни знак Светског удружења за заштиту природе (WWF) са којим наша школа  сарађује у  акцији  „Сат за планету„. У релизацији наведених активности  (изради еко-зидних новина, изради еко-цртежа, промоцији  и фотографисању)  учествовали су ученици: Катарина Лакић, Милица Драгичевић, Ива Абутовић, Душан Матић, Сабо Каролина, Светлана Бешић, Дајана Сабо, Николина Полетановић и  Мина Симић.

Позивамо све ученике, родитеље, наставнике да се придруже активностима и тиме помогну да постанемо  „Чиста и зелена школа Војводине„.

Фото галерија