Обавештење за ученике (5.- 8. разред) – онлајн обука из математике и програмирања

Заслужили дипломе ! – ШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ ПРЕСС
20. decembra 2017.
Нови пројектори у учионицама
16. januara 2018.

Обавештење за ученике (5.- 8. разред) – онлајн обука из математике и програмирања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и „Центар за младе таленте” Нови Сад потписали су Меморандум о сарадњи за организовање   бесплатних онлајн обука из математике и програмирања за ученике основних и средњих школа. Меморандум су потписали министар Младен Шарчевић иуправитељ Фондације Радивоје Стојковић.

Онлајн обуке ће бити организоване током школске 2017. и 2018.године,а један од примарних циљева је подизање нивоа знања математике за ученике 5,6,7и 8. разреда основне школе, који би допринео лакшој и бољој припремиза упис у средњу школу. Ученицима основних и средњих школа се кроз овакве обуке пружа могућност стицања широког знања из области математике и програмирања, што представља својеврсну припрему за све будуће студенте електротехнике, информатике и математике за брже и лакше усвајање градива на факултету.

Програм и материјале за обуку сачинила је Фондација „Центар за младе таленте“ уз помоћ професора математике са Природно – математичког факултета и Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду и професора средњих школа.Предвиђено време трајања онлајн обуке је 1.5 до 2 часа недељно током школске године.Фондација већ 6 година  организује наставу у циљу доприноса развоју теоријских и практичних знања из математике и програмирања.

Фондација „Центар за младе таленте” из Новог Сада организује следеће  онлајн курсеве:

  1. ONLINEA – курс из математике намењен ученицима 5.и 6. разреда основних школа и припреми за упис ученика у 7.и 8. разред основних школа при гимназијама.
  2. ONLINEB – курс из математике намењен ученицима 7.и 8. разреда основних школа ради подизања знања из математике и припреме за упис у средње школе
  3. C osnovni – курс из програмирања за све ученике који желе да савладају структурирано програмирање у програмском језику C.
  4. C++ курс из програмирања за све ученике који желе да савладају  објектно оријентисано програмирање у програмском језику C++.

Упис се обавља пријавом (регистрацијом) преко линка  (www.cmt.edu.rs/CMTOnlineRegistration/Register.html).

Посебних услова за пријављивање нема.

Упис за све курсеве је у току.

Поред часова, полазницима ће бити на располагању и писани материјал преко сајта Фондације:  http://www.cmt.edu.rs