Видео конференција : ШЕРУЈ ОСМЕХ , ЛАЈКУЈ ЉУБАВ – ХЕЈТУЈ ХЕЈТ!

Светосавски турнир у стоном тенису
1. februara 2013.
Ликовни конкурс ,, Уживајте здрав живот ,,
20. februara 2013.

Видео конференција : ШЕРУЈ ОСМЕХ , ЛАЈКУЈ ЉУБАВ – ХЕЈТУЈ ХЕЈТ!

konferencija_050213Под  слоганом  „Шеруј осмех , лајкуј љубав, хејтуј хејт  ! “  обележен је 5. фебруара 2013.год.-  Дан безбедног интернета  СДИ ( Сафлy  Даy  Интернет ).

У оквирупројекта ,, Зауставимо дигитално насиље ,,Министарство просвете  И науке у сарадњи са  УНИЦЕФ-ом И компанијом Теленор  , организовало је видео –конференцију коју су пратили и учествовали директно у њој чланови Вршњачког тима нашешколе.

Пренос  видео –конференцијеуживо ( ливе стреаминг) започео је у 13.00х  И трајао је до све до 16.00х.Као И увек, чланови Вршњачког тима су дали свој допринос И придружили се акцији.

Заједно са педагогом, психологом , директором И наставницима-сарадницима ученици су током јавне дискусије, путем  ,,цхата,, постављали питања фацилитаторима – на тему електронског насиља И сигурности коришћења друштвених мрежа.Упаузама измедју дискусија ученици супогледали 3 кратка филма на тему вршњачког насиља : “ Лоосер “ , ,,Бесповратно” и ,,Таггед” а чули су И неке занимљиве резултате истраживања о  томе колико њихови вршњаци користе интернет  И мобилне телепхоне и у које сврхе.

Ученици Вршњачког  тима чули су много корисних ствари које ће на наредним часовима одељенске заједнице сигурно моћи да пренесу својим другарима И упозоре их на безбедно коришћење Интернета И друштвених мрежа.

Детаљне информације о овом догађају можетепогледати на адреси:

http://www.unicef.rs/novosti/seruj-osmeh.-lajkuj-ljubav.-hejtuj-hejt.-344.html

Надамо се да ћемо И  у будуће учествовати у оваквим акцијама И поручујемо генерацији Фацебоока ,Тwитера  И свих мрежа :  схерујтеосмех, лајкујтељубав ,хејтујтехејт !

Фото галерија