Прво место за Анастазију на литерарном конкурсу „Дани Сунца 2018„

Стручни скуп и манифестација Дани Сунца у Кули
10. maja 2018.
Крос РТС –а „Кроз Србију“
11. maja 2018.

Прво место за Анастазију на литерарном конкурсу „Дани Сунца 2018„

Ученица 5. разреда Анастазија Васиљевић освојила је прво место на литерарном конкурсу под називом „Хвала сунцу, земљи, трави …“ који је организован у оквиру манифестације “Европски  дани Сунца 2018“. Награде су додељене  11.05.2018. године у свечаној сали СТШ „Михајло Пупин „ у Кули  са почетком у 18.00 часова.

Ученици честитамо на освојеној награди а а њен рад можете прочитати у наставку текста.

Хвала сунцу, земљи, трави …

Разбуктало се сунце. Огњени сјај пркоси мраку, месецу, звездама. На врху највише тополе распевана шева кликће победи сунца. Родио се дан!

Нови дан у осмеху плодне, родне и широке равнице пррекривене зеленим, тек никлим усевима. Нови дан обасјан сунцем светлуца на влатима младе, нове, зелене траве која покрива моју родну равницу – њене ливаде, пашњаке, игралишта, паркове. Са сунчаних поља и ливада златно зрневље шуми и његов шапат жури далеко, далеко. Несташни таласи радосно га прихватају и носе као поздрав сунцу од покошених трава, обрађених њива. Жубор воде претвара се у прекрасну музику. Бубице се одмарају на капима росе која блиста под зрацима сунца. Плаво небо се огледа у мом срећном оку. Све одише срећом, младошћу која чини венац вечне љубави.

За све лепоте, за сву сречу око мене, за људе који ме окружују, за све звуке које чујем, за све мирисе које осећам – хвала сунцу, земљи, трави. Заувек ћу чувати сунце радости, родну земљу, зелену траву мога завичаја.

„Хвала сунцу, земљи, трави,
Хвала што због њих живе мрави.
Хвала што због њих листа бор,
Хвала што неко има и двор.
Хвала што због њих имамо кућу,
Хвала што умемо наћи срећу,
Хвала сунцу, земљи, трави!“

 

Анастасија Васиљевић V2
ОШ „Вук Караџић“
Црвенка