Стручни скуп и манифестација Дани Сунца у Кули

Међуокружно првенство атлетика, Нови Сад
10. maja 2018.
Прво место за Анастазију на литерарном конкурсу „Дани Сунца 2018„
10. maja 2018.

Стручни скуп и манифестација Дани Сунца у Кули

Наставници техничког и информатичког образовања, Ана Божовић и Јелена Керекеш присуствовали су у четвртак, 10.05.2018. године  манифестацији и стручном скупу под називом „Дани Сунца 2018“која је одржана у Кули.

Од 8.00 часова на платоу у Лељиновој улици, посетиоци су могли да виде најновија достигнућа у области обновљивих извора енергије. Стручни скуп у 11.00 часова је отворио Мирослав Милованчев, директор СТШ „Михајло Пупин“, као и представници локалне самоуправе, апоздравну реч одржали су и Растислав Крагић (Министарство рударства и енергетике), Гордана Мијатовић, заменик директора ЗУОВ -а, представник Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине, представник ОДС ЕПС Дистрибуција Београд и Слободан Попов, директор Центра за развој и примену науке, технологије и информатике из Новог Сада.

У  стручном делу скупа који се одржао  у свечаној сали СТШ „Михајло Пупин“,  учесницискупа су  упознати са новинам и постигнућима  у области обновљивих извора енергије у Србији, савременим могућностима коришћења сунчевог зрачења,  радом  фотонапонске електране Вишер – Београд, искуством у инсталирању обновљивих извора енергије у Србији, искуством у раду „Еко-елемента“ из Бугојна и аутобусима на електрични погон у Београду.

Организатор манифестације је Друштво за обновљиве изворе енергије СТШ “Михајло Пупин” чији је оснивач проф. Марјан Љ. Иванов са којим успешно сарђујемо из године у годину.

https://www.youtube.com/watch?v=VwBsxB5nML8

Фото галерија