Почела кампања „Школа ДА, дрога НЕ“

Посета 63. Сајму књига у Београду
21. oktobra 2018.
Предузетништво – једна од кључних компетенција ученика
25. oktobra 2018.

Почела кампања „Школа ДА, дрога НЕ“

Унашој школи данас је одржана је прва трибина о наркоманији и тиме је отпочела кампањa Школа ДА, дрога НЕ чијијециљ повећање свести о штетности употребе наркотика, односно,њихов директан утицај на децу школског узраста, као и на њихове родитеље.

Предавања за ученике и наставнике одржана су 24.10.2018. године (среда) а Тим предавача су чинили представници Завода за јавно здравље и просветни радници који су прошли стручну обуку и семинаре. Координатор Тима је Јадранка Врањеш , док Тим за обуку наставника чине:др. Карло Кархер ,Борко Мојсијевић,Манела Оперта Подунавац ислужбеник полиције.Тим за ученике чине:Милена Радоњић,Даворка Боснић Дуњић и Бојана Наешовић.

Радионице на тему превенције наркоманије  биће реализоване са ученицима 7. и 8. разреда током школске годинеа разговори ће се водити о превенцији  штетних последица по здравље младих због употребе психоактивних супстанци као и  о  препознавању поремећаја у понашању младих услед употребе дроге.  Ученици ће бити упознати о великом значају и улози  школе и породице, а посебно ће бити наглашено  креативно коришћење слободног времена и бављење спортом. Једна од тема које ће се дотакнути  биће и улога полиције, као и одредбе кривичног законодавства у вези са производњом и продајом дроге  и последицама које млађи од 18 година могу да имају у случају да су злоупотребљени у процесу продаје дроге од стране дилера дроге.

Ученици  7. разреда  који су присуствовали данашњем предавању показали су интересовање за ову тему и желели да сазнају што више о овој, нимало безазленој болести зависности.

Фото галерија