120 година од рођења Десанке Максимовић

Предузетништво – једна од кључних компетенција ученика
25. oktobra 2018.
Девојчице – прваци општинског такмичења у малом фудбалу
26. oktobra 2018.

120 година од рођења Десанке Максимовић

Ове 2018-те год.  обележава се 120 година од рођења наше омиљене песникиње Десанке Максимовић. Библиотекарка школе,  Светлана Цаушевић, у сарадњи са наставницима српског језика и техничког и информатичког образовања, трудила се да обележи ову годишњицу и ученицима што више приближи лик и дело „Госпођице Десанке„.

Библиотекарка је са члановима секције осмислила пано и библиотекарски кутак,  а затим изабрала публикације и књиге ове песникиње које поседујемо у библиотеци. За потребе ученика копирала је најтраженије песме и поделила им. Ученици 6. и 7. разреда на часу техничког и информатичког образовања претраживали су на интернету информације  о биографији Десанке Максимовић, а затим  су слушали сачуване видео –записе на којима песникиња казује стихове својих песама. Библиотекарка је, затим, ученицима показала фотографије из давне 1975. године када је Десанка Максимовић  посетила нашу школу.

У завршном делу часа, ученици су читали изабране стихове ове песникиње, а посебно заинтересовани су упућени на даље истраживање Десанкине поезије која је својом суптилношћу и искреношћу посебно пријемчива младима.

Фото галерија