Пројекат  „Пут до здравља кроз адекватну физичку активност и режим исхране“

Дан школе – 8. новембар
8. novembra 2018.
Обука наставника за коришћење  е-дневника
15. novembra 2018.

Пројекат  „Пут до здравља кроз адекватну физичку активност и режим исхране“

09.11.2018. – Пројекат  под називом „Пут до здравља кроз адекватну физичку активност и режим исхране “,  под покровитељством општине Кула , спровела је фирма  „D Sport System „ из Новог Сада у сарадњи са Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта (http://www.pzsport.rs/  )

Пројекат је обухватао  мерење и тестирање  физичких способности ученика  од 4. до 8. разреда (10-14 година старости). Тестирано је укупно 245 ученика наше школе  а тестови су обухватали : стисак шаке, гипкост мишића задње ложе и прегибача леђа, брзину трчања, однос коштаног, мишићног и масног ткива  као и антропометријске мере  тежине и висине тела.

Циљ тестирања је био  да се утврде моторичке способности и композиција тела деце, као и уочавање  таленатоване деце  која  својим  способностима одскачу од старосне групе и на које би требало обратити пажњу због предиспозиција које поседују.

Такође, након што се сагледа тренутно стање дају се препоруке стручњака како би се позитивно утицало и унапредиле већ постојеће способности код  деце.

По завршетку тестирања,  родитељи и  ученици позвани су у Дом културе, 09.11.2018. године на групни састанак како би сазнали резултате и добили инструкције за даљи подстицај развоја деце.На том сусрету говорили су представници Покрајинског завода за спорт и медицину спорта где су нам саопштили  резултате ученика на нивоу школе представљене  дијаграмима и графиконима. Након предавања ученици су могли да постављају питања нутриционисти о намирницама које им је препоручио да често користе у исхрани. Надамо се, да ће оваквих пројеката,  чији је циљ брига о физичком  развоју омладине бити и у наредном периоду.

Фото галерија