Mинистар  просвете  посетио  нашу школу
11. decembra 2018.
Стижу нам празници
19. decembra 2018.

Државно такмичење –Дабар 2018.

У суботу , 15.12.2018. године, у Новом Саду, је одржано,  седми пут по реду, (и ми смо по седми пут учесници) математичко–рачунарско такмичење  „Дабар„ у  организацији  „ИТ –Удружења професора Србије„ и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

 На претходном нивоу такмичења, више од 50000 ученика из целе Србије  решавало је логичке задатке  а  међу 300 најбољих  нашла су се и четири наша ученика. Ученици  Родољуб  Зељковић (5.разред), Срна Батинић (6.разред), Анђела Корцеба (7.разред) и  Марија Корцеба (8.разред)  у суботу су  представљали нашу школу  и покушали да  остваре  што боље резултате.

Такмичење је као и претходних година  организовано у просторијама Електротехничке школе „Михајло Пупин„ у Новом СадуПре почетка  такмичења ученици су  обишли школу домаћина која је изузетно опремљена а нарочито кабинети мехатронике и информатике  које су ученици такође имали прилике да погледају.

 Ученици су радили задатке  у периоду  од 13.30 до 15.30 часова а за то време наставници су присуствовали трибини „Савремени концепти наставе програмирања у основној школи„ коју је водио професор  Коња Жолт.

Ментори ових сјајних и вредних ученика са задовољством су биле наставнице Оливера Крстоношић и Јелена Керекеш.

Ученици и наставници су похваљени за пласман на овако висок ранг такмичења.