Državno takmičenje –Dabar 2018.

Ministar  prosvete  posetio  našu školu
11. decembra 2018.
Stižu nam praznici
19. decembra 2018.

Državno takmičenje –Dabar 2018.

U subotu , 15.12.2018. godine, u Novom Sadu, je održano,  sedmi put po redu, (i mi smo po sedmi put učesnici) matematičko–računarsko takmičenje  „Dabar„ u  organizaciji  „IT –Udruženja profesora Srbije„ i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 Na prethodnom nivou takmičenja, više od 50000 učenika iz cele Srbije  rešavalo je logičke zadatke  a  među 300 najboljih  našla su se i četiri naša učenika. Učenici  Rodoljub  Zeljković (5.razred), Srna Batinić (6.razred), Anđela Korceba (7.razred) i  Marija Korceba (8.razred)  u subotu su  predstavljali našu školu  i pokušali da  ostvare  što bolje rezultate.

Takmičenje je kao i prethodnih godina  organizovano u prostorijama Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin„ u Novom SaduPre početka  takmičenja učenici su  obišli školu domaćina koja je izuzetno opremljena a naročito kabineti mehatronike i informatike  koje su učenici takođe imali prilike da pogledaju.

 Učenici su radili zadatke  u periodu  od 13.30 do 15.30 časova a za to vreme nastavnici su prisustvovali tribini „Savremeni koncepti nastave programiranja u osnovnoj školi„ koju je vodio profesor  Konja Žolt.

Mentori ovih sjajnih i vrednih učenika sa zadovoljstvom su bile nastavnice Olivera Krstonošić i Jelena Kerekeš.

Učenici i nastavnici su pohvaljeni za plasman na ovako visok rang takmičenja.

Ostavite odgovor