Одржана едукативна трибина „Украдена безбедност“ за ученике и родитеље

Трибина за родитеље и ученике седмих и осмих разреда
10. februara 2019.
Најлепеше песме  за Дан заљубљених
14. februara 2019.

Одржана едукативна трибина „Украдена безбедност“ за ученике и родитеље

Један од  храбрих  људи наше сурове садашњице  је и Игор Јурић. Човек који је доживео најстрашнију личну и породичну трагедију  (губитак детета) одлучио је да свој живот посвети спашавању  друге деце. Основао је Фондацију Тијана Јурић која се бави едукацијом младих  у области безбедности.

Игор Јурић био је 11.02.2019. године гост наше школе и том приликом одржао је предавање за ученике (Дом културе у 15.00 часова) и за родитеље ( кино –сала у 16.30  часова) под називом „Украдена безбедност“.

На врло упечатљив и илустративан начин,  уз аутентичне  видео и тонске записе, Игор  је указао  нашим ученицима на многобројне  опасности које их вребају  док користе, наизглед  безазлене,   друштвене мреже и које све последице могу проистећи из непажње, незнања или пак пуке знатижеље којој су тинејџери склони. Ко се све може крити иза ФБ профила, зашто  је ФБ власник сваке фотографије коју сте јавно „окачили„ на мрежу  и како  насилници проналазе своје жртве, детаљно нам је објаснио  г-дин Јурић.

На сличан начин  и родитељима је  приказао  како функционише трговина децом, сексуална и радна експлоатација, лажни огласи за посао из лажних агенција  и шта све деци  прети  услед небезбедног коришћења интернета. Неколико истинитих и потресних прича из нашег блиског окружења , чији је сведок и сам предавач био , могли су овом приликом да чују и родитељи.

Након предавања,  и ученици и родитељи истакли су да је оно  било веома корисно и поучно  и да би оваква дешавања требало  организовати што чешће. Захваљујемо, овом приликом,  г-дину Игору Јурићу, на труду  и залагању,  надамо се ће се сарадња наставити и овом храбром човеку желимо пуно успеха у борби за  сву нашу децу  и њихову безбедност.

Такође,  захваљујемо и свештенику  Милошу Петровићу, који је својим присуством подржао оваква дешавања.

Фото галерија