Државно првенство у рукомету
17. maja 2019.
Тим за развој међупредметних компетенција и предузетништва
24. maja 2019.

Анђела и Срна међу најбољима

И протекли викенд био је више него успешан за ученике наше школе.

На државном такмичењу из технике и технологије  наше ученице постигле су изванредне резултате:

Анђела Корцеба, ученица 7. разреда, освојила је 1. награду у дисциплини аутомоделарство а такође  и Срна Батинић, ученица 6.разреда,  је освојила  1. награду! Ученице су 17. и 18. маја 2019. године боравиле у Параћину  са својим вршњацима из целе државе.

Домаћин државног такмичења из технике и технологије, које се одржавало у срцу Србије, била је ОШ „Ђура Јакшић“. Првог дана боравка ученице су радиле тест знања и склапање модела а  у вечерњим часовима, за време кратког предаха, са осталим другарима из кулске општине  прошетале су обалом реке Црнице која протиче кроз сам центар града. Другог дана, у преподневним часовима, радили су практичан рад и пуштање модела, где су обе ученице показале  изузетну спремност и знање. Конкуренција је била веома велика и нијансе су одлучивале. Ментор, наставница Јелена Керекеш, поноси се овим сјајним девојчицама.

Честитамо ученицима и наставници на сјајним резултатима, постигнутим на највишем нивоу такмичења,  и  на томе што су још једном  представили нашу школу на најбољи могући начин.