Идеја за ТВ рекламу – грађанско васпитање
26. maja 2019.
Развој међупредметних компетенција и предузетништва
27. maja 2019.

Да ли шећер може бити горак ?

Ученици 5/1 са разредним старешином Косовић Љиљаном  укључили су се у истраживање о здравој исхрани под слоганом „Имамо право да живимо здраво„ а истраживање је обухватало неколико фаза.

На часу одељенског старешине одлучили су да утврде колико је за здравље  штетно уношење превелике количине шећера.За почетак,  направили  су плакат са често коришћеним намирницам и количином  шећера коју садрже.

Пошто се ближила екскурзија повео се разговор  о томе шта треба понети на пут. Сви су се сложили да треба потражити савет од стручњака а то је била др.Ливија Лукач,  педијатар Дома здравња у Црвенки. Приликом посете, др. Лукач је  истакла штетност  уношења велике количине шећера и важност здраве исхране. Препоручила је ученицима које намирнице да користе и шта да понесу на екскурзију.

Током екскурзије, на којој су се трудили да једу и пију здраво,  посетили су и Музеј хлеба у Пећинцима.

Оснивач музеја сликар Јеремија, испричао је поучну и интересантну причу о хлебу, како се раније правио а како у данашње време, о симболици и значењу хлеба а видели су и разна оруђа и алате за производњу.

А онда су  након повратка одлучили да сумирају резултате и утврде шта су научили. Формирали су Дрво проблема са узроцима и последицама и изнели своја запажања.

У наставку пустоловине ученици 5/1  дружиће се са тетка -Надом , омиљеном куварицом наше школе.Направиће уз њену помоћ  неколико здравих посластица у школској кухињи  и приредити закуску као  завршетак истраживања.