Обука „Дигитална учионица –дигитално компетентан наставник“

Свечани пријем – Добро дошли прваци  !
28. avgusta 2019.
Летопис школска 2018/2019. година
1. septembra 2019.

Обука „Дигитална учионица –дигитално компетентан наставник“

Министарство просвете са Владом Републике Србије  спроводи у школама  пројекат под називом   „2000 дигиталних учионица у Србији“ са циљем да обучи 2000 наставника разредне и предметне наставе дигиталним вештинама непходним за наставу 21. века а које подразумевају коришћење информационо-комуникационе технологије од опреме до  мултимедијалних наставних средстава.

У нашој школи ова обука одржана је 30. и 31.08.2019. године а похађало је 15 наставника разредне и предметне наставе. Водитељ дводневне  обуке била је наставник математике Слађана Пердув а сваки  учесник, поред 20 бодова неопходног  стручног усавршавања,   у наредном периоду добиће лаптоп рачунар и пројектор за своју учионицу. Овo ће бити велика погодност јер ће ученицима настава бити интересантнија, моћи ће да уче е-лекције и раде задатке  преко мобилних телефона , лаптопова и таблета док ће  наставници ће моћи лакше и и брже да оцењују и прате напредовање ученика, да користе е-уџбенике, омогућавају учење на даљину  и сличне предности које нуди   е-учионица. Тим поводом ових дана у нашој школи уводи се и 5G  интеренет мрежа са оптичким кабловима која ће омогућити веома брз и лак приступ интернету..

Ово је још један пример да наши наставници и ученици прате савремене технологије и труде се да стекну  што боље дигиталне компетенције веома важне за доба у ком живимо и за оно које долази а у ком ће живети и радити младе генерације.

Више о овом пројектуи његовим предностима на линку https://digitalnaucionica.edu.rs/o-projektu/