Први дани Дечје недеље весели и распевани

Компанија ”Сигма” из Црвенке донирала интерактивну таблу ОШ ”Вук Караџић”
3. oktobra 2019.
Наставак Дечје недеље
9. oktobra 2019.

Први дани Дечје недеље весели и распевани

Први дани Дечје недеље у нашој школи почели су весело и разиграно. Ученици виших разреда урадили су плакате са деловима  из Конвенције УН о дечјим правима наглашавајући у својим радовима  да поред права постоје и обавезе које треба испунити !

Ходнике школе,  поред плаката, красе  и литерарни радови ученика на тему: „Да право свако- дете ужива лако“ што је овогодишњи мото Дечје недеље.

У школској библиотеци током недеље организована је акција поделе старих књига  ученицима и наставницима који желе да имају и нека старија издања.

За време великих одмора, у школском дворишту,  ученици су играли народно коло  које их је угрејало и орасположило овог прохладног октобарског јутра.

Психолог Љиљана Дамјановић подсетила нас је на омиљену ученичку активност „У туђим ципелама“  и   организовала „Конкурс за радника школе“ а изабрани кандидати ће у петак 11.10.2019. године  одржати часове уместо својих омиљених наставника.

У „малој“ такође је било весело и разиграно. Свако одељење уредило је пано у својо учионици сходно пароли „Да дете свако учи лако“ а за све ученике организовано је такмичење „Покажи шта знаш“ где су ученици имали прилику да искажу своје певачке, глумачке и друге способности.

Ученици 3/2 на часу Народне традиције месили су хлеб, кифле, переце и остале ђаконије обрађујући наставну јединицу: Пекар.

У Новој Црвенки ученици су искористили последење топле дане јесени и у школском дворишту играли старе дечје игре под мотом „Играјмо се без телефона!“

У радионицама обогаћеног једносменског рада ученици су предузели прве предузетничке кораке и одлучили да сакупљају електронски отпад …

Ученици и наставници настављају са планираним  програмом  а наши е-новинари будно прате и бележе  све активности а по завршетку свих догађаја имаћемо  исцрпан извештај у облику „Филмића“ …

Фото галерија