Компанија ”Сигма” из Црвенке донирала интерактивну таблу ОШ ”Вук Караџић”

У Народној скупштини
1. oktobra 2019.
Први дани Дечје недеље весели и распевани
7. oktobra 2019.

Компанија ”Сигма” из Црвенке донирала интерактивну таблу ОШ ”Вук Караџић”

Компанија “Сигма” из Црвенке донирала је Основној школи “Вук Караџић” интерактивну таблу која је квалитет наставе подигла на виши ниво. Великим бројем могућности које поседује, паметна табла је повећала интересовање ученика за предмете као што су хемија, биологија и математика.

Захваљујући овој донацији, црвеначка основна школа сада поседује две паметне табле, које умногоме олакшавају ток наставе, како ученицима, тако и наставном кадру.

Директорка Основне школеВук КараџићНаташа Ђерић рекла нам је да се сарадња са “Сигмом” не завршава овом донацијом и да је у плану велики број активности, будући да је ова црвеначка компанија кум школе у текућој школској години.

Наташа Ђерић је овом приликом подсетила да је Министарство просвете започело реформу школства и увођење дигитализације и да од ове школске године постоје дигитални уџбеници за ученике првог, другог, петог и шестог разреда. Поред тога, школа у Црвенки, објекат на Тргу Душка Трифуновића, једна је од 500 у Србији које су покривене интернетом, чиме је олаклашно коришћење интерактивних табли и дигиталних уџбеника.

Компанија “Сигма” из Црвенке ове године обележава тридесет година успешног пословања и тим поводом је желела да учини нешто корисно за локалну заједницу.

Ове године смо одлучили да Основној школиВук Караџићдонирамо дигиталну таблу у вредности од 70.000 динара како бисмо унапредили процес наставе и образовања деце. Ова табла налази се у кабинету хемије и користи се за учење хемије и биологије, које су врло блиске области којом се наша фирма бави, а то је хемија воде и третман водерекао је Александар Колић из компанијеСигма”.

Наставница хемије Татјана Миладиновић, у чијем кабинету се налази интерактивна табла, истиче да су услови рада сада знатно побољшани јер путем нове технологије деца могу да се упознају са огледима који не могу да се изведу на часу, као и да решавају интерактивне тестове што ученике подстиче на активност.

Поред сличних донација, компанија “Сигма” са школама у локалној заједници остварује одличну сарадњу и кроз програм дуалног образовања, где децу упознају са оним што их чека након завршетка школовања. Такође, сваке године се организују и групне посете фирми, како би ученици основних и средњих школа видели како изгледају производни погони и упознали се са радом фирме.

Фото галерија

Погледајте прилог из Основне школеВук Караџићу Црвенки: