Prvi dani Dečje nedelje veseli i raspevani

Kompanija ”Sigma” iz Crvenke donirala interaktivnu tablu OŠ ”Vuk Karadžić”
3. oktobra 2019.
Nastavak Dečje nedelje
9. oktobra 2019.

Prvi dani Dečje nedelje veseli i raspevani

Prvi dani Dečje nedelje u našoj školi počeli su veselo i razigrano. Učenici viših razreda uradili su plakate sa delovima  iz Konvencije UN o dečjim pravima naglašavajući u svojim radovima  da pored prava postoje i obaveze koje treba ispuniti !

Hodnike škole,  pored plakata, krase  i literarni radovi učenika na temu: „Da pravo svako- dete uživa lako“ što je ovogodišnji moto Dečje nedelje.

U školskoj biblioteci tokom nedelje organizovana je akcija podele starih knjiga  učenicima i nastavnicima koji žele da imaju i neka starija izdanja.

Za vreme velikih odmora, u školskom dvorištu,  učenici su igrali narodno kolo  koje ih je ugrejalo i oraspoložilo ovog prohladnog oktobarskog jutra.

Psiholog Ljiljana Damjanović podsetila nas je na omiljenu učeničku aktivnost „U tuđim cipelama“  i   organizovala „Konkurs za radnika škole“ a izabrani kandidati će u petak 11.10.2019. godine  održati časove umesto svojih omiljenih nastavnika.

U „maloj“ takođe je bilo veselo i razigrano. Svako odeljenje uredilo je pano u svojo učionici shodno paroli „Da dete svako uči lako“ a za sve učenike organizovano je takmičenje „Pokaži šta znaš“ gde su učenici imali priliku da iskažu svoje pevačke, glumačke i druge sposobnosti.

Učenici 3/2 na času Narodne tradicije mesili su hleb, kifle, perece i ostale đakonije obrađujući nastavnu jedinicu: Pekar.

U Novoj Crvenki učenici su iskoristili posledenje tople dane jeseni i u školskom dvorištu igrali stare dečje igre pod motom „Igrajmo se bez telefona!“

U radionicama obogaćenog jednosmenskog rada učenici su preduzeli prve preduzetničke korake i odlučili da sakupljaju elektronski otpad …

Učenici i nastavnici nastavljaju sa planiranim  programom  a naši e-novinari budno prate i beleže  sve aktivnosti a po završetku svih događaja imaćemo  iscrpan izveštaj u obliku „Filmića“ …

Foto galerija