56. шаховски турнир ”Јо пајташ”
22. novembra 2011.
Месец књиге
3. decembra 2011.

Посета Дому старих у Кули

Извештај новинарске секције – 24.11. 2011. год.

Помало тмуран и облачан новембарски дан улепшала је посета чланова новинарске секције бакама и декама у Геронтолошком центру у Кули. Ова посета је имала за циљ дружење наших ученика са људима смештеним у овом центру.
Очекивали смо потпуно другачију слику, а дочекали су нас људи широког осмеха, који се радују свакој посети и сваком знаном или незнаном госту. Били су расположени за разговор, спремни да евоцирају успомене и оживе пред нама сећања из свог детињства, живота…Нису штедели речи да нам што боље дочарају како се некада живело, како се у њихово време забављало, прослављало, играло. Причали су нам, потпуно отворено и искрено, и о свом животу у центру, откривајући нам при том све оно што тај живот прати-међусобно дружење, слога и мале свађе, па и понека љубав. Поклонили су нам за успомену ствари које сами праве у слободно време.
Дружење је било лепо и за децу и за људе из центра, што се могло осетити по топлини и задовољству којим су сви зрачили, као и осмесима који нису силазили са њихових лица.
Време проведено са бакама и декама је било веома пријатно, јер су се трудили да нам буду што бољи домаћини, а ми смо уживали као њихови гости. Све је завршено обећањем да ћемо ускоро опет доћи да их посетимо, чему су се они посебно радовали, јер кажу да се понекад осећају заборављеним. Захваљујући деци наше школе тај осећај је нестао, барем на тренутак, а на обострано задовољство.